Митники розвіяли слухи про продовження пільгового розмитнення «євроблях»

0
479

Голова Волинської митниці Віктор Кривицький спростував чутки про те, що, мовляв, через черги на митницях період пільгового розмитнення «євроблях» можуть продовжити, повідомляє AUTO-Consulting.

У листопаді 2018 року в Україні вступили в силу два нові законопроекти, що регламентують розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Вони, зокрема, до 22 лютого 2019 року передбачають розмитнення зі знижкою в 50%. Потім до 25 травня можна зареєструвати «євробляху» без знижки. Після цього порушникам загрожує величезний штраф.

Зараз українська митниця реєструє приблизно по 500 «євроблях» щодня. Велика частина євробляхерів не встигнуть до 22 лютого скористатися пільговою розмитненням.

На цьому тлі в пресі і в Інтернеті з’явилися чутки про те, що деякі депутати хочуть продовжити дії пільг, і тому поспішати з реєстрацією «євроблях» не потрібно. Однак, як виявилося, ця інформація не відповідає дійсності. Голова Волинської митниці Віктор Кривицький після консультації з Ніною Южаніною заявив, що продовжувати пільговий період ніхто не буде.

Це означає, що власникам «євроблях», які все-таки хочуть їх зареєструвати в Україні, краще поспішити, щоб встигнути скористатися знижкою в 50%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!