У Audi різко падає прибуток: не через електрокари, а навпаки

0
142
У Audi різко падає прибуток: не через електрокари, а навпаки

Внаслідок пандемії COVID-19 усім було важко відновити роботу. Після пожвавлення економіки автомобільний сектор зіштовхнувся із серйозними проблемами з відновленням нормального ритму через брак постачання. Вузькі місця і відсутні компоненти, які, здавалося, залишилися позаду. Однак, це не так. На складальних лініях, як і раніше, виникають проблеми через брак комплектуючих. Ситуація залишається делікатною, і Audi є найкращим прикладом цього. Прибуток компанії суттєво впав за перші три місяці року.

Ауді опублікувала свої результати за перший квартал року, і вони погані. Операційний прибуток Audi впав на 74% за перші три місяці року і склав позитивні показники в 466 млн. євро в порівнянні з 1820 млн., отриманими за той же період попереднього року. Доходи впали на 19%, збільшившись із 16,880 млн євро, зареєстрованих у період із січня по березень 2023 року, до 13,720 млн євро цього року. Результат, який, на думку Audi, викликаний проблемами в логістиці та постачанні.

Всупереч тому, що можна було б подумати, Audi, як і раніше, продає багато автомобілів з двигунами великого об’єму. У складання моторів V6 і V8 відсутній критично важливий компонент.

Ці проблеми на складальній лінії пов’язані не з чіпами або батареями. Audi посилює свою електричну стратегію. Інгольштадтці особливо не поспішають, але й не хочуть ставитися до речей так спокійно, як і досі. Їх конкуренти далеко випереджають, і хоча ринок вказує на стагнацію продажів, Audi має запропонувати цікаві продукти, які можуть зайняти нішу на все більш конкурентному ринку через зростаючу присутність брендів з Китаю.

Однак, не будучи прецедентом, нинішня проблема не має нічого спільного з електрикою, навпаки. Проблеми виникають у автомобілів з ДВЗ, а точніше у автомобілів з агрегатами V6 та V8. Audi продовжує продавати багато автомобілів з ДВЗ великої потужності. Більшість їх асортименту йде на ринки Північної Америки чи Азії.

Як повідомляє компанія, проблема полягає у відсутності відповідального компонента двигунів. Це елемент, який вони не хотіли б підтверджувати. Німецькі джерела вказують на ремінь, що використовується стартерами-генераторами моделей MHEV та PHEV. Ремінь, який з 2018 постачає компанія Visteco, дочірня компанія Continental. З літа минулого року між обома компаніями точаться суперечки через відсутність поставок на складальній лінії, що в результаті негативно позначилося на Audi.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!