Polestar представила електромобіль із надшвидкісною зарядкою

0
118
Polestar представила електромобіль із надшвидкісною зарядкою

Компанія Polestar опублікувала відеозвіт про випробування технології надшвидкої зарядки: прототип седана Polestar 5, оснащений батареєю ізраїльської фірми StoreDot, вдалося зарядити з 10 до 80% менш ніж за 10 хвилин. StoreDot планує найближчим часом налагодити серійне виробництво таких батарей.

Основне технологічне нововведення, використанням якого займається StoreDot, — використання анодів на основі кремнію на відміну від стандартних графітових. На думку розробників, це дозволяє підвищити густину зберігання без шкоди для довговічності акумуляторів.

У Polestar заявили, що така публічна демонстрація технології, коли дослідна батарея інстальовано безпосередньо в «живий» прототип та заряджається від стандартної станції, відбулася вперше. Інші способи швидкісної зарядки, над якими працюють конкурентами, поки що тестувалися тільки в лабораторіях. За словами голови фірми Томаса Інгенлата, розробка StoreDot доводить, що вже в найближчому майбутньому буде ліквідовано головний споживчий недолік електромобілів — повільне поповнення енергозапасу порівняно з паливними автомобілями.

Технологія, що отримала назву Extreme Fast Charging (XFC), дозволяє 77-кіловат-годинній батареї за 10 хвилин набрати енергії для пробігу понад 320 кілометрів. Інженери StoreDot розраховують до 2028 року досягти показника 100 миль (160 кілометрів) за три хвилини. Випуск батарей із нинішньою стадією технології XFC стартап планує розпочати до кінця року. Продаж Polestar 5 стартує 2025-го, але нову батарею він не отримає — принаймні, спочатку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!