Експерт розповів, яка доля чекає більшість “євроблях” в Україні

0
351

Багато власників автомобілів з європейської реєстрацією будуть тягнути з розмитненням до кінця пільгового періоду в 180 днів. Вони хочуть переконатися, що новий закон дійсно запрацює і за його порушення будуть штрафувати, повідомляє FaceNews . 

Таку думку висловив автоексперт Владислав Мороз. На його думку, якщо нові правила реєстрації транспортних засобів будуть дотримуватися, то більшість “евробляхеров” просто розберуть свої автомобілі на запчастини. 

“Якщо ж цього не відбудеться, то на дорогах України залишиться чимало машин з зарубіжної реєстрацією”, – підкреслив Мороз.

Він також нагадав, що пільговий період для акцизного податку закінчується через 90 днів. Після цього у власників автомобілів на європейських номерах буде ще 90 днів, коли їх не притягатимуть до відповідальності. 

“А ось коли пройде 180 днів з моменту початку дії цих правил, тоді вже запрацює закон 8788, який передбачає чималі штрафи. Передача у власність третім особам – 34 тис. Гривень, повторне порушення – 170 тис. гривень, використання автомобіля для роботи в таксі або в інший підприємницької діяльності – 34 тис. гривень. І за перевищення терміну транзиту, в залежності від кількості днів, штрафи сягають теж 170 тис. гривень “, – перерахував експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.