Експерт розповів, яка доля чекає більшість “євроблях” в Україні

0
351

Багато власників автомобілів з європейської реєстрацією будуть тягнути з розмитненням до кінця пільгового періоду в 180 днів. Вони хочуть переконатися, що новий закон дійсно запрацює і за його порушення будуть штрафувати, повідомляє FaceNews . 

Таку думку висловив автоексперт Владислав Мороз. На його думку, якщо нові правила реєстрації транспортних засобів будуть дотримуватися, то більшість “евробляхеров” просто розберуть свої автомобілі на запчастини. 

“Якщо ж цього не відбудеться, то на дорогах України залишиться чимало машин з зарубіжної реєстрацією”, – підкреслив Мороз.

Він також нагадав, що пільговий період для акцизного податку закінчується через 90 днів. Після цього у власників автомобілів на європейських номерах буде ще 90 днів, коли їх не притягатимуть до відповідальності. 

“А ось коли пройде 180 днів з моменту початку дії цих правил, тоді вже запрацює закон 8788, який передбачає чималі штрафи. Передача у власність третім особам – 34 тис. Гривень, повторне порушення – 170 тис. гривень, використання автомобіля для роботи в таксі або в інший підприємницької діяльності – 34 тис. гривень. І за перевищення терміну транзиту, в залежності від кількості днів, штрафи сягають теж 170 тис. гривень “, – перерахував експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!