Електричний Volkswagen ID.Code показав радикальну зміну дизайну бренду

0
359

В рамках Пекінського автосалону відбувся дебют концептуального електричного кросовера Volkswagen ID. Code. Машина орієнтована на китайських споживачів та демонструє радикальну зміну стилістики бренду. Прототип оснащений автопілотом четвертого рівня і є провісником запуску нового суббренду ID.UX.

Якщо охарактеризувати машину коротко, то зі знайомими всім Volkswagens вона не має жодних спільних рис. Строгість переважно прямих ліній поступилася місцем обтічному, динамічному силуету. І хоча представники марки запевняють, що машина увібрала ДНК бренду, помітити це складно.

Новий колір Horizon Blue покликаний одночасно підкреслити єднання з природою та викликати асоціацію з реактивним літаком, на бортах якого відображається блакитне небо. Дзеркала замінені на камери, дверних ручок немає взагалі. «Людський» образ покликана створити інтерактивну систему зовнішнього освітлення з різними схемами анімації.

У режимі автопілота компактний штурвал повністю ховається у передню панель. Передні крісла можна розгорнути на 180 градусів, щоб створити комфортне купе для спілкування в дорозі. Сидіння також розкладаються у спальні місця. Вікна салону можуть бути дисплеями, на які проектується різний контент.

Жодної інформації про габарити та технічну начинку Volkswagen ID.Code немає. Однак приклад минулих ID-концептів підказує, що машина має непогані шанси на серійне втілення протягом двох-трьох років.

Volkswagen нагадав, що у сімействі ID до 2030 року буде 16 моделей. З них п’ять складуть відокремлену лінійку ID.UX, яку представлять 2027-го. Що її відрізнятиме, поки невідомо, але ще один концепт ID.UNYX обіцяють показати вже цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!