Toyota представила два нові електромобілі bZ3C і bZ3X

0
369

Японський автовиробник Toyota представив два електромобілі на автосалоні, що проходить в Пекіні, які призначаються для продажу в цій країні. Нові моделі bZ3C та bZ3X стають черговим кроком Toyota у справі виробництва вуглецево-нейтральних автомобілів. Поки в іншому світі віддають перевагу гібридам і PHEV, у Китаї чисті електромобілі користуються чималим попитом. Новинки є розвитком показаних торік концептів bZ Sport Crossover та bZ FlexSpace.

bZ3C позиціонується як автомобіль для молодої аудиторії, яка хоче отримати стильні та унікальні пропозиції. Технічні характеристики названі не були, але видно схожість із моделями Toyota Prius, C-HR та Crown.

Цей кросовер-купе може знайти шанувальників серед молодих споживачів. Цьому повинні сприяти аеродинамічні колеса та світлова панель під вбудованим заднім спойлером. Всередині більшу частину панелі приладів займає великий екран.

bZ3X є більш практичною пропозицією у формі компактного мінівену. У нього є чимало спільного з bZ4X, хоча задня частина могла бути запозичена у Lexus RX. Передня частина нагадує Prius і Crown Signia.

Розташування елементів на панелі приладів нагадує bZ3C. Поєднання світло-золотого та кремового кольорів плюс панорамний скляний дах роблять атмосферу всередині особливо приємною. Toyota називає кабіну свого автомобіля мобільним затишним будинком для пасажирів.

Характеристики також не наведені, хоча обидва автомобілі можуть бути засновані на платформі e-TNGA. У такому випадку тут може застосовуватися акумулятор ємністю 72,8 кВт * год і два двигуни. До початку продажу у Китаї залишається менше року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!