Автофіксація і карантин: чи будуть штрафувати українців?

0
344

Система автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР дуже повільно впроваджується в країні. Коли вона запрацює в усіх регіонах в повному обсязі – точно невідомо, незважаючи на запевнення чиновників.

Як повідомляє ГолосUA, пандемія коронавірусу, яка торкнулася і України, може внести корективи в плани МВС. Тому є велика ймовірність того, що після 1 травня автомобілісти будуть продовжувати порушувати ПДР без загрози отримання «листів щастя».

Як би там не було, правоохоронці впевнені, що система фото- і відеофіксації буде сприяти зниженню аварійності.

«У тих країнах, де впроваджувалася автоматична система фіксації автомобільних порушень відбувалося зниження рівня аварійності на 30%. Це факт. Тому чисто теоретично ми повинні очікувати точно такий же результат», – вважає юрист Володимир Караваєв.

А ось адвокат, старший партнер адвокатської компанії «Кравець і партнери» Ростислав Кравець упевнений, що розміщення камер на дорогах суттєво не вплине на ситуацію.

«Вже довгий час в містах діє швидкісний режим – не більше 50 км/год, однак кількість правопорушень і ДТП, пов’язаних з перевищенням швидкості, залишилися на колишньому рівні», – сказав експерт.

На думку Р. Кравця, органи влади повинні зосередитися на інших речах, щоб знизити смертність і аварійність на дорогах.

«Замість того, щоб зробити якісну розмітку, зайнятися якістю дорожнього покриття, питаннями профілактики дорожнього руху, влада намагається знизити кількість аварійності за допомогою виписування нових штрафів. Розміщення камер, якщо теоретично припустити, знизить рівень аварійності в межах 10%. Не виключено, що відповідну статистику будуть створювати штучно, щоб довести ефективність застосування новітньої для наших реалій системи», – заявив він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!