Tesla Cybertruck отримає зарядний пристрій майбутнього

0
59
Tesla Cybertruck отримає зарядний пристрій майбутнього

Tesla Cybertruck, електричний пікап, що виглядає немов прибулий з майбутнього, незабаром порадує своїх власників ще однією футуристичною функцією. Згідно з форумом власників Cybertruck, у керівництві з обслуговування цього транспортного засобу виявлено розділ, що вказує на наявність індукційних зарядних пристроїв.

У документі, який зазвичай призначений тільки для співробітників Tesla, під пунктом “Збірка кластера пристроїв” зазначено: “Від’єднайте роз’єми на заголовку 2х4 (компресор кондиціонера і заголовки індукційного зарядного пристрою)”. Це дає підстави вважати, що Tesla незабаром представить технологію індукційної зарядки для свого суперечливого електропікапа.

Франц фон Хольцхаузен, головний дизайнер Tesla, в одному з інтерв’ю заявив: “Ми працюємо над індукційною зарядкою. Вам навіть не потрібно буде підключати що-небудь… Ви просто заїжджаєте на майданчик у своєму гаражі, і зарядка починається”. Це свідчить про те, що Tesla вже розробляє індукційний зарядний майданчик або килимок, який, ймовірно, буде запропоновано як окремий аксесуар.

Незважаючи на зручність, не всі сприймають ідею індукційної зарядки з ентузіазмом. Один із користувачів форуму написав: “Так марно: це тільки створює тепло і витрачає енергію. Ні, дякую. Вставити штекер у машину – це два кроки. Це не потрібно”.

Індукційна зарядка працює за принципом передачі енергії через магнітне поле від зарядного майданчика на підлозі до приймача на автомобілі, що спричиняє електричний струм, який використовується для зарядки батареї. Технологія поки що не набула широкого поширення через високу вартість, повільну швидкість зарядки і додаткові складнощі. Однак, можливо, Tesla знайшла спосіб обійти ці перешкоди.

Минулого року в Детройті відкрили першу в Америці дорогу з бездротовою зарядкою, що дає змогу EV заряджатися, проїжджаючи ділянкою дороги. Тепер, коли Tesla Cybertruck обіцяє додати індукційну зарядку до свого списку футуристичних особливостей, майбутнє електромобілів здається ще більш інноваційним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!