Власники “євроблях” зможуть отримати компенсацію за розмитнення авто

0
1343

Власники “євроблях” можуть отримати компенсацію, якщо під час розмитнення оціночну вартість автомобіля було завищено, про це заявив юрист Роман Казачук.

За його словами, адвокати отримали від деяких народних депутатів документи, які нібито підтверджують, що завищення вартості авто моніторинговою групою у деяких випадках “могли бути незаконними”.

“Для того, щоб звернутися до суду і доводити протиправність дій митниці в особі моніторингової групи, яка незаконно завищувала вартість авто, у зв’язку з чим вами були надмірно сплачені митні платежі, потрібно зібрати певну доказову базу”, — зазначив Казачук.

Юрист також додав, що через суд, ймовірно, можна буде повернута і частина митних зборів, на яку була завищена вартість авто. Так, якщо “евробляха” була придбана за 1 тисячу євро, а на митниці оцінена в 3 тисячі євро, то повернути через суд гроші реально буде саме від цієї різниці.

Таку компенсацію, за словами адвоката, можна буде отримати, тому що оцінка “євроблях” здійснювалася за допомогою інтернет-каталогів, серед яких Schwacke, за наказом ДФС, але без узгодження документа з Міністерством юстиції.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!