Як купувати вживаний автомобіль

0
28

Уживаний автомобіль зазвичай купують, якщо не вистачає грошей на покупку нового. Або це буде перший автомобіль у вашому житті – для освоєння навичок водіння.
Отже, де краще шукати вживаний автомобіль і на що звернути особливу увагу при покупці. Яку модель поведінки вибрати? По-перше, потрібно чітко визначитися з маркою автомобіля, типом двигуна та коробки передач, видом палива, кількістю дверей… Крім того, перед покупкою необхідно добре вивчити ситуацію на ринку старих автомобілів – насамперед у плані цін – залежно від конкретної моделі та року випуску. Для цього рекомендується ретельно вивчити сайти, на яких розміщуються оголошення про продаж автомобілів.

Існує кілька варіантів пошуку свого автомобіля. Ви можете купити машину у свого гарного знайомого, який вирішив пересісти на “новенький” автомобіль, або знайти підходящу вам машину за численними оголошеннями в рекламних газетах, а також на сайтах і майданчиках, що спеціалізуються на продажі автомобілів, що були у використанні. Ще один хороший варіант – шукати машини в салонах, які приймають автомобілі на продаж. Але в усьому іншому найкраще, якщо у вас є можливість зв’язатися із продавцем безпосередньо та поторгуватися з ним. Адже компанії та організації, що займаються продажем автомобілів, мало знають (або майже не знають) історію виставлених на продаж машин і зовсім не зацікавлені у зниженні ціни.

Другий етап – зовнішній огляд автомобіля, що сподобався. Не факт, звісно, ​​кожен автолюбитель, особливо початківець, є профі у питаннях технічного стану ” залізних коней ” . Тому необхідно хоча б візуально оглянути автомобіль на предмет зношування: чи немає вм’ятин на сидіннях, чи не перефарбовували машину перед продажем. Для цього можна порівняти фарбу на зовнішній стороні кузова і, скажімо, під килимками, всередині багажника або моторного відсіку. Також необхідно ретельно перевірити працездатність електрообладнання та допоміжних механізмів – освітлення, склопідйомників, центрального замку, кондиціонера (якщо є), склоочисників, омивачів, ременів безпеки тощо. Невідповідність маркування скла може явно вказувати на те, що автомобіль побував у серйозній аварії і вони були замінені. Економія часу тут може обернутися великими фінансовими витратами у майбутньому, коли ви станете повноправним власником автомобіля.

Тест-драйв також важливий. При цьому бажано вибирати ділянки доріг з нерівностями та вибоїнами, що дозволить хоча б побічно судити про стан підвіски та амортизаторів. Круті переходи в повороти розкажуть про стан шарнірів постійних швидкостей та кермового механізму. І все ж таки краще звернутися за допомогою до консультантів. Це можуть бути як досвідчені автовласники з-поміж ваших хороших знайомих, так і незалежні експерти з автосервісів. У цьому випадку бажано зупинитись на офіційному представнику даної моделі автомобіля у вашому місті. Адже саме автомеханіки, які постійно мають справу з цією моделлю, можуть дати кваліфікований висновок про стан автомобіля та його вузлів, особливо з використанням комп’ютерної діагностики. Вартість такої операції іноді може сягати 50 євро. Зате ви будете практично на 100% поінформовані про технічний стан автомобіля, що дозволить виробити чітку модель поведінки у питанні обговорення та коригування продажної ціни.

Словом, нюансів при виборі старого автомобіля дуже багато. І не варто розраховувати на те, що вам випаде щасливий квиток у цій “лотереї”. Мінімізувати всі ризики при такій покупці – цілком можливе завдання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!