Автогаз подешевшає до 11 грн / л

0
283

Середня ціна зрідженого газу в роздрібній мережі стала нижче 13 грн / л і досягла рівня травня минулого року. Як передає інтернет-видання enkorr повідомили в «Консалтинговій групі А-95» з посиланням на дані моніторингу роздрібного ринку. 

Мережі ОККО і WOG поступилися 6 коп. до 13,30 і 13,28 грн / л відповідно. З великих мереж на 13-27 коп. знизили ціну “Приват” ( “Авіас”, “Укрнафта” та ін.), AMIC, Shell і “БРСМ-Нафта”. Також на 5-30 коп. / Л автогаз подешевшав в “Татнефть-АЗС-Україна”, “Надія”, “Род-Ник”, SKY, SUN OIL, Mango і “Татнефть-АЗС-Україна”.

У підсумку з листопада минулого року, коли ціна досягав піку 16,40 грн / л, падіння склало 3,45 грн або 21%. 

Раніше аналітик “Консалтингової групи А-95” Артем Куюн відзначав, що на роздрібному ринку зберігається потенціал для більш істотного падіння. 

“Падіння в роздробі стримується великими запасами на ринку. Оператори, які встигли оновити запаси, найближчим часом почнуть більш агресивно знижувати ціни. Спочатку під виглядом акцій і знижок за картками, потім – на стелі”, – вважає А. Куюн. 

За оцінками аналітика, рівень закупівельних цін на сьогоднішній день створює потенціал для зниження роздробу до 11 грн / л.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!