Автомобілі-двійники заполонили Україну: як не потрапити на гачок аферистів

0
575

В Україні зараз налічується велика кількість «автодвійників». Їх більше, ніж ми з вами можемо уявити. Звідки беруться автоклони, як перевірити, оригінальна у вас машина, чи ні, і що, нарешті, робити, щоб не стати жертвою шахраїв?

Звідки беруться двійники

Шахраї добре знають психологію. Вони знають, що кожен хоче купити авто дешевше і швидше. Тому вони занижують ціни, показують авто в неробочі дні (коли сервісні центри МВС не працюють, або просто говорять, що є ще бажаючі купити авто за таку «солодку» ціну, тому з обліку вони машину знімати не будуть.

Українські правоохоронці стверджують, що найчастіше копіюють люксові автомобілі, так як на них є хороший попит і на них можна добре заробити. Незалежні експерти говорять, що насправді копіюють автомобілі різного класу, не тільки люксові.

У пресі є інформація, що в Україні зараз налічується близько 2 тисяч «автодвійників». Думаємо, значно більше, так як ніхто не може їх порахувати. Багато автомобільних «двійників» на західній Україні. Але є вони і в центральних, і в східних регіонах.

«Клонами» часто виявляються авто з Донецька чи Луганська, так як їх серій немає в наших базах даних. І навіть якщо поліція зупинить такого «клона», вона його не зможе викрити.

Якими бувають автомобільні клони

Зовні автомобілі- «клони» не можна відрізнити один від одного. Найпростіше помітити обман, якщо номера автомобіля і техпаспорта збігаються, але номер кузова інший. Такі авто намагаються продати з вивертами. Наприклад, продавець каже, що заїдає капот.

Складніше розпізнати обман, якщо шахрай користується загубленим техпаспортом, за яким підбирається відповідна модель. Зловмисники на кузові вибивають повторно такий же номер, як в техпаспорті. В цьому випадку збігаються всі номери і записи в техпаспорті.

Також складно розпізнати обман, якщо всі номери на машині в і техпаспорті збігаються, але її немає в базі, або деякі дані відрізняються. Швидше за все, на нелегальну машину виготовили фальшивий техпаспорт з даними аналогічного автомобіля. Для цього використовують незаповнений бланк, в який вносять інформацію про легальні автомобілі з відкритих баз даних. Номери на “двійника” також перебивають.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!