Сімейство BMW четвертої серії оновилося у повному складі

0
116

Ще на початку року купе і кабріолети BMW четвертої серії зазнали планового рестайлінгу. Тепер доопрацювання дісталися п’ятидверним версіям – це не тільки паливні “четвірки” BMW Gran Coupe, а й електричні BMW i4.

Машини отримали нове світлодіодне наповнення фар з вертикальними клацаннями ДХВ. Окантовки гіпертрофованих ніздрів тепер виконані матовим хромом, а за окрему платню запропоновано чорний глянець. Задні ліхтарі за доплату можуть бути з технологією Laserlight. У пакету M Sport оновили дифузор на кормі та збільшили патрубки системи вихлопу. Гама кольорів кузова поповнилася зеленим металіком Cape York і червоним Vegas. Також було переглянуто дизайн коліс.

У салоні поменшало фізичних кнопок, а оновлена ​​до версії 8.5 фірмова операційна система отримала меню швидкого доступу QuickSelect . У ньому, подібно смартфону, на домашньому екрані розмістити ярлики функцій, що найчастіше використовуються. Крім того, з’явилися нові варіанти обробки декоративних елементів, а також покращений шкірозамінник Sensatec. Спортивні передні сидіння тепер встановлюються за умовчанням.

Також повідомляється про серйозні доробки базових 2,0-літрових турбодвигунів : перероблені впускні клапани і камери згоряння, а також змінені налаштування систем упорскування, запалювання та випуску. Ось тільки на основних характеристиках це не вплинуло. У гамі є 2,0-літрові версії 420i (184 сили), 430i (245 сил) і 420d (190 кінських сил), а також 3,0-літрові 6-циліндрові M440i (374 кінські сили) та 430d (2 ). Всі вони оснащуються лише 8-ступінчастою АКПП.

У електричного BMW i4, як і раніше, є 2 задньопривідні версії eDrive35 (286 сил) і eDrive40 (340 кінських сил), але до них додана повнопривідна двомоторна xDrive40 на 401 силу. Вона може розігнатися до 100 км/год за 5,1 секунд замість 5,6 секунд у одномоторної «сороковки», але паспортна дальність ходу зменшена з 600 до 548 км за циклом WLTP. На вершині гами залишився двомоторний BMW i4 M50 xDrive (544 кінські сили) з розгоном до 100 км/год за 3,9 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!