Стало відомо, скільки коштуватиме зимова гума в Україні

0
459

Покришками всесезонного типу користуються 4% автовласників круглий рік.

Осінь вступила в свої права це значить, що пора перевзувати машину. Автоексперти назвали середню вартість зимових шин. Ціна залежить від моделі авто і радіуса покришки. В Україні середня вартість шини для легкових автомобілів становить 1700 гривень.

Так наприклад, зимові шини основних виробників 16 радіусу, 55 профілю і 205 ширини можна придбати за такими цінами:

Goodyear UltraGrip Ice (Польща) – 1850 гривень;
Hankook Winter I (Корея) – 1640 гривень;
Rosava WQ (Україна) – 885 гривень;
Michelin Alpin (Іспанія) -2410 гривень.

Опитування, проведене серед клієнтів дилерських центрів, і аналіз отриманої інформації був зроблений напередодні періоду зміни «гуми». Експерти відзначають, що 4% автовласників цілий рік користуються покришками всесезонного типу. При цьому 2% утримуються управляти особистим транспортом взимку.

Як розповіли експерти більшість українців зберігають покришки складуючи їх в різних приміщеннях. Переважна частина автовласників зберігають невикористовувані шини у дилерів. Про таку послугу заявили 60% респондентів, 20% автовласників містять інформацію вироби в гаражах, 11% – на балконах і лоджіях, 4% і 5% – відповідно всередині будинків і на дачах.

Знаходження «гуми» в умовах підвищеної вологості і вплив прямих сонячних променів є порушенням, заявляють фахівці. Шини необхідно зберігати на складах, тому що в противному випадку відбувається їх псування, включаючи спотворення геометрії. Для покришок, вважають експерти, ідеальною умовою є температура повітря в межах 20-25 градусів за Цельсієм.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!