В Англії скасували передачу безкоштовних автомобілів в Україну

0
246

Ініціатива мера Лондона Садіка Хана «Ulez-cars-to-Ukraine» була відкладена перед майбутніми виборами мера. Раніше планувалося провести захід у Доркінгу, щоб відзначити відправлення першої партії автомобілів з Великої Британії до України.

Про це розповіло видання «Новини.LIVE» із посиланням на The Telegraph.

Чому відклали запуск ініціативи

Ініціатива мера Лондона Садіка Хана «Ulez-cars-to-Ukraine» була відкладена через обмеження, пов’язані з передвиборчою агітацією, захід було скасовано напередодні виборів мера Лондона, які відбудуться 2 травня.

Проблеми з ефективністю програми

Напередодні відкладення запуску волонтери висловили стурбованість через низьку ефективність програми збору Ulez-автомобілів на металобрухт. З моменту запуску програми 15 березня, лише 44 автомобілі були передані Transport for London (TfL) British-Ukrainian Aid (BUA), благодійній організації, яка веде програму. Програма зіткнулася з критикою з боку британських волонтерів, які організували неформальні мережі для збору сотень автомобілів та фургонів для України.

Критика та бюрократичні перешкоди

Останні новини:  Найпотужніша в історії: Tesla випадково оприлюднила подробиці про нову Model 3 Performance

«Я зрозумів, що TfL очікує, що близько 3 000 транспортних засобів, що відповідають Україні, пройдуть через цю схему. Але ми вже на п’ятому тижні, і 44 були прийняті», — зазначив волонтер Liberty Trucks Ukraine Том Возняк, який вже відправив 380 вантажівок в Україну.

Ендрю Бофф, представник Консервативної партії в Лондонській асамблеї, розкритикував офіційну програму за те, що вона була переповнена бюрократичними перешкодами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!