У Нью-Йорку представили дизельну версію Mazda CX-5

0
172

На автосалоні в Нью-Йорку представлена дизельна версія компактного кросовера Mazda CX-5, передає avtodream.org . 

Коли кілька років тому, світ потряс скандал з махінаціями навколо дизельних автомобілів, здавалося, що в багатьох країнах подібні двигуни можуть зовсім зникнути, крім дійсно потужних, використовуваних в пікапах і вантажівках. 

Деякі компанії в даний час вже прийняли рішення про повну відмову від подальшого використання в своїх моделях дизельних моторів. Деякі, але не всі. 

На даний момент, японська компанія Mazda пропонує компактний кросовер CX-5 з 2,2-літровим дизельним двигуном з двома турбінами.

Цей мотор сімейства Skyactiv-D може розвинути потужність в 168 кінських сил, а його крутний момент дорівнює 393 Нм. Примітно, що таким же моментом має і бензиновий 2,5-літровий 4-циліндровий турбомотор, потужність якого становить 250 к.с. 

Що стосується ефективності, то по завіреннях представників Mazda, новий мотор витрачає 8,71 літра палива в місті, 7,84 літрів по шосе, а в змішаному циклі ця цифра дорівнює 8,4 літрів. Це значно нижче, ніж у того ж чотирициліндрового бензинового двигуна з турбонаддувом. 

Дати поставки автомобілів клієнтам поки що ні були оголошені – повідомляється, що офіційний старт продажів новинки намічений на кінець цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!