В Україні відбулися зміни в правилах та штрафах для власників авто з ГБО

1
1090

Українська Верховна Рада намірена внести зміни до правил та штрафів, що стосуються власників автомобілів з встановленим газовим обладнанням (ГБО). Ця ініціатива стала причиною занепокоєння серед власників транспортних засобів, які використовують зріджений автомобільний газ та інші альтернативні види палива.

Як повідомляє «АвтоГІД», згідно з запропонованим законопроєктом, розмір штрафів за порушення, пов’язані з обладнанням транспортних засобів ГБО, буде знижено. За перше порушення власникам авто з ГБО загрожує штраф у розмірі 170 гривень, а за наступні порушення протягом року – 340 гривень.

Проте, для того, щоб законопроєкт став законом, йому необхідно буде пройти два читання в парламенті та отримати необхідну кількість голосів для підписання Президентом. Зараз розмір штрафу за порушення, пов’язане із газобалонним обладнанням, становить 340 гривень. Крім штрафів, винуватці можуть також стикнутися з додатковими санкціями, як-то вилучення посвідчення водія на 3-6 місяців або адміністративний арешт на 5-10 діб.

Метою українського уряду є забезпечити баланс між дотриманням правил безпеки та поступовим переходом до використання екологічно чистих видів палива. Пропонуючи м’якіші та лояльніші покарання, пов’язані з використанням газових транспортних засобів, уряд сподівається залучити більше людей до використання екологічно чистих автомобільних технологій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!