Збільшення штрафів для українських водіїв: кому заборонять керувати автомобілем

0
29411

Водії знають, що правил дорожнього руху необхідно дотримуватися, інакше доведеться відповідати. Іноді – це штраф, а буває й таке, що доведеться відповідати у більш серйозній формі.

Буває, що громадяни, яких суд позбавив прав, продовжують сідати за кермо.

Саме для таких людей в Україні вирішили посилити покарання.

Повідомляється, що за таке порушення передбачили штраф у розмірі 20 400 гривень відповідно до ч. 4 ст. 126 КУпАП. Однак у цій статті також зазначено, що за повторне порушення, якщо після позбавлення прав водія вдруге потрапить у поле зору патрульної служби, покарання буде набагато жорсткішим.

У такому разі штраф становитиме 40 800 гривень, а суд має право позбавити водія права керувати автомобілем строком від 5 до 7 років згідно з ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Експерти нагадують, що у водія лише 10 днів на оскарження такого покарання. Своєчасне оскарження зупиняє дію ухвали до остаточного рішення в суді.

Також слід звернути увагу, що у такому разі інспектор не має права винести ухвалу за повторне порушення на підставі ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Але якщо водій не оскаржить першу постанову у зазначені терміни, йому можуть виписати штраф у розмірі понад 40 тис. гривень та позбавити права керування на 5-7 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!