Lamborghini знімає з виробництва знакову модель

Компанія Lamborghini зняла з виробництва гіперкар Huracan та розпродала залишки

0
162

У прес-релізі про результати продажів за перший квартал 2023 року є новина про те, що виробництво Huracan фактично припинено. Lamborghini заявляє, що має достатньо замовлень, щоб працювати доти, поки модель не буде знята з продажу в 2024 році. Нагадаємо, що вперше модель представили у 2013 році.

Заплановане припинення виробництва Huracan має означати, що не буде жодних інших виконань до кінця його життєвого циклу. Однак попереднє твердження може бути не обов’язково вірним, оскільки ми не здивуємось, побачивши наступника моделі. Враховуючи скільки спеціальних виконань отримав «старший брат» Aventador, перш ніж його зняли з продажу на початку цього року, все можливо.

Вже офіційно підтверджено, що новий суперкар з’явиться ближче до кінця 2024 року з гібридною установкою, що підключається, і двигуном внутрішнього згоряння зменшеного розміру. Коли Revuelto був представлений наприкінці березня, Lamborghini заявила, що його нова восьмиступінчаста автоматична коробка передач із подвійним зчепленням також буде встановлена ​​на наступника Huracan.

Передбачається, що модель італійської марки використовуватиме твін-турбо V8, адаптований від Urus та інших моделей концерну Volkswagen Group. Цікаво, що турбіни в новому агрегаті не включаються до 7000 об/хв та залишаються активними до червоної позначки 10 000 об/хв. Електродвигун, розташований між ДВС і КПП DCT, перетворить наступника Huracan на PHEV, щоб відповідати дедалі суворішим нормам викидів.

Також в 2024 році з’явиться гібрид Urus, що підключається, а повністю електричний гранд-турер з компоновкою 2+2 надійде в продаж приблизно в 2028 році. Надалі вже підтверджено, що позашляховик Urus другого покоління перетвориться на електромобіля до кінця десятиліття.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!