Aston Martin готується до великого оновлення

Aston Martin готує оновлену лінійку спортивних автомобілів

0
170

Автовиробник планує представити нові версії своїх трьох основних моделей автомобілів – DB11, Vantage і DBS – протягом наступних 12 місяців. Компанія не повідомила, хто з них дебютує першим, але DB11 – найстаріша модель в її лінійці. Крім того, Aston Martin підвищить ціни на всі три автомобілі, оскільки сподівається повернутися до прибутку з маржею в 40 відсотків.

“Усі спортивні автомобілі наступного покоління несуть цю 40-відсоткову мету по валовій маржі, а разом з нею і зростання цін”, – сказав Лафферті у звіті компанії про прибутки і збитки за перший квартал.

За даними компанії, середня ціна на автомобілі Aston Martin склала 213 000 фунтів (266 000 доларів) за квартал порівняно з 201 000 фунтів у 2022 році. Aston Martin продав дилерам 1269 машин за цей період. На позашляховик DBX припадало 669 автомобілів, що становить 59 відсотків від загального числа. Понад 70 відсотків продажів позашляховиків Aston Martin DBX в минулому кварталі припадало на версію 707-Performance.

Збиток Aston Martin до оподаткування за три місяці до 31 березня становив 74,2 млн фунтів (92,7 млн доларів) порівняно зі 111,6 млн фунтів роком раніше. За даними Aston Martin, валовий прибуток становив 34 відсотки в першому кварталі порівняно з 36 відсотками у 2022 році. Автовиробник зазначив, що на маржу вплинуло близько чотирьох мільйонів пунктів додаткових витрат на матеріали, логістику та виробництво протягом кварталу.

За словами Лафферті, виробництво першого з нових спортивних автомобілів уже розпочалося, а поставки стартують у третьому кварталі року. Інвесторам буде показана майбутня модельна лінійка Aston, включаючи новий електромобіль, на дні фондового ринку цього літа, заявив голова правління Лоуренс Стролл під час телефонної розмови про прибутки та збитки в березні.

Стролл також натякнув, що Aston Martin покаже прототип спортивного автомобіля із середнім розташуванням двигуна, який буде розташовуватися нижче під’єднуваного гібридного гіперкара Valhalla, який дебютував у 2021 році та очікуваного у 2024 році в якості конкурента 986-сильному Ferrari Stradale. SF90.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!