Власникам іномарок в Україні погрожували конфіскацією авто – подробиці

0
1169

За несвоєчасне зняття автомобіля на іноземній реєстрації загрожує штраф до 170 тисяч гривень або конфіскація.

Абзацом першим статті 4 ст. Статтею 108 Митного кодексу визначено, що тимчасове ввезення легкових автомобілів припиняється у зв’язку з дією обставин непереборної сили. Водночас, відповідно до положень пункту 4 частини 4 статті 380 Закону про митну справу строк тимчасового ввезення автомобілів може бути продовжено з урахуванням обставин непереборної сили.

Під форс-мажорними обставинами розуміються дії зовнішніх ворогів, загальна військова мобілізація, військові дії, оголошені та неоголошені війни. Це передбачено ч. 2 ст. Стаття 14-1 Закону про Торгово-промислову палату.

Враховуючи ці норми, Держмитслужба України повідомила митні органи про припинення або продовження відповідних умов тимчасового ввезення автомобілів, повернення яких буде визначено після 24 лютого.

Строк може бути продовжений лише митницею, як це передбачено статтею 3 розділу VIII Порядку виконання митних процедур, затвердженого наказом Мінфіну від 31 травня 2012 р. № 657.

Необхідно подати до митниці заяву із зазначенням конкретних причин конкретної ситуації, а також документів, що підтверджують наявність обставин, що зумовлюють необхідність продовження. Рішення має прийняти митник і негайно повідомити власника євроблях у письмовій або електронній формі. Але якщо продовжити термін відмовляються, то таку машину варто забрати.

Відповідне рішення є підставою для продовження/припинення перебування транспортного засобу на території країни у зв’язку з обставинами непереборної сили. Транспортний засіб необхідно пред’явити на митному пункті при вивезенні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!