Мінекономіки запевняє водіїв: витрати на пальне не зростуть

0
128

Ініційований Кабміном акциз на моторне паливо в Україні не призведе до зростання цін в інтернеті на АЗС. Про це заявив перший заступник міністра економіки Денис Кудин.

Щоправда, Кудін зазначив, що Мінекономіки не очікує найближчим часом зростання цін після введення акцизу на моторне паливо. Він не передбачив, що буде далі.

Кудін нагадав, що в липні 2022 року ціна нафти на світовому ринку становила 120 доларів за барель, а у вересні – 80 доларів за барель. Це призвело до падіння цін на бензин у різних країнах світу. Через падіння світових цін вартість бензину в Україні має знизитися приблизно на 3,5-4 гривні за літр. Але оскільки пальне після акцизу подорожчає приблизно на 3,5-4 гривні за літр, то ціна залишиться такою ж, як зараз. І при цьому фіксований курс гривні залишається незмінним. Так вважають у Міністерстві економіки України.

Чиновник підкреслив, що найближчим часом дефіциту моторного палива в роздріб не буде. Зараз є навіть надлишок его.

Нагадаємо, сьогодні, 26 вересня 2022 року, очікується, що президент Володимир Зеленський підпише закон про справляння паливного акцизу в Україні. Судячи з усього, закон набуде чинності 1 жовтня. Паливний акциз становить 52 євро за 1000 літрів для автомобілів, які використовують ГБО, і 100 євро для всіх інших моторних палив.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!