Виїзд водіїв за кордон: хто має право

0
1202

Під час воєнного стану призовники не мають права перетинати український кордон. Однак для водіїв є винятки. Які саме – розповіли в Держприкордонслужбі.

Водії, які перевозять автотранспортом медичні препарати, гуманітарну допомогу для Збройних Сил, інших військових формувань та населення, можуть здійснювати транзит за наявності відповідних рішень на виїзд та інформації в системі «Шлях».

Повноваження приймати такі рішення належить Міністерству інфраструктури або Військовій адміністрації.

Причини, чому необхідно отримати у формі листа обсяг вантажу та кількість транспортних засобів, необхідних для перевезення:

  • військові, правоохоронні органи;
  • військова адміністрація;
  • медичні установи;
  • відправник або одержувач гуманітарної допомоги.

Транзитом можуть їздити і водії компаній, які мають транспортні ліцензії.

“При цьому пропуск через державний кордон допускається лише транспортним засобам загальною масою 3,5 тис. кг і більше. Укртрансбезпека звіряє інформацію про транспортні засоби з даними Єдиного державного реєстру транспортних засобів та вносить відповідні відомості до Єдиної інформаційної системи Укртрансбезпеки”. ”, – зазначив прикордонник.

Варто додати, що водії мають правобезперервно перебувати за кордоном не більше, ніж 30 календарних днів. А от для водіїв компаній термін становить до 45 календарних днів, але це стосується лише на транспортних засобів, повна маса яких становить 3500 кілограмів та більше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!