Наближається пік споживання: що буде з паливом в Україні

0
1478

Піковий сезон споживання палива в Україні очікується у серпні-вересні. Надходження поступово збільшується, але через проблеми у Європі імпорт обмежений.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора “Консалтингової групи А-95” Сергія Куюна у Facebook.

«Постачання зростає, але й споживання не стоїть на місці. Повертаються люди, що активізується бізнес. А в серпні-вересні на нас чекає сезонний пік споживання», – написав він.

Як зазначив експерт, ринок робить свою справу. «У Європі українці вигребли всі вільні бензовози, розміщено замовлення на виробництвах. Щодня до країни заходить понад 230 машин із паливом. Важко, але зростає постачання залізничного, тут зберігається найбільш потужний потенціал для збільшення імпорту. Є й деякі інші цікаві зрушення», – зазначив він.

Куюн вважає, що головна проблема у Європі. Місцеві банки не лише не фінансують прямі угоди щодо постачання палива в Україну, але фактично не хочуть розглядати контракти у всіх потенційних регіонах, які можуть бути задіяні у такому постачанні. У свою чергу, великі постачальники дуже обережно ставляться до України. Подейкують, що такі рекомендації їм надають чиновники. Наприклад, у Болгарії трейдери узгоджують обсяги постачання в Україну з урядом.

«Тому особливого профіциту чекати поки що не слід. Кожну машину наші трейдери буквально вигризають. Зараз головна мета — забезпечити поточний попит і створити резерв під серпень-вересень. Та й взагалі, він має бути у країни, що воює», — додав Куюн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!