В Україні відновилося виробництво легкових автомобілів

0
865

В Україні стартувало виробництво «цивільних» автомобілів. 10 червня у Закарпатській області відновив роботу завод «Єврокар», який випускає автомобілі Skoda. Це підприємство вже отримало машинокомплекти, пише Експерт.

Зокрема, на заводі “Єврокар” почали випускати середньорозмірні кросовери Skoda Kodiaq та компактні кросовери Skoda Karoq. У першій партії 80 машинокомплектів цих моделей. Слід зазначити, що у 2021 році у Закарпатській області випустили 3476 автомобілів Skoda. Скільки буде випущено чеських машин у 2022 році – це залежатиме від ситуації на фронті.

Нагадаємо, продажі нових автомобілів Skoda в Україні відновилися у травні. Щоправда, покупцям доводиться досить довго чекати на свої машини. Але, втім, це не дивно в умовах дії воєнного стану.

В Україні до повномасштабного вторгнення російських загарбників легковики також випускав Запорізький автомобілебудівний завод. Це були моделі сімейства Lada, кросовер-купе Renault Arkana, а також дві моделі Kia. ЗАЗ отримував машинокомплекти із країни-агресора. З 24 лютого ЗАЗ припинив випускати автомобілі, а загалом по Україні припинився продаж нових автомобілів сімейства Lada.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!