Новини

Чи варто поступатися дорогою, якщо машина ззаду моргає дальнім світлом фар

Share

Ці знаки часто використовуються для попередження транспортних засобів про неминучу засідку дорожньої поліції, для вибачення за свої дії або для інформування водіїв про будь-які кризові ситуації.

Є й інші знаки, куди не поширюються ПДР. Вони існують уже давно і вперше були помічені у Радянському Союзі, коли їх почали використовувати. Дорожні поліцейські не люблять знаки фарами, бо вважають, що вони порушують закон.

Однак важливо пам’ятати, що на дорозі немає жодних обмежень, які вимагають, щоб водії спілкувалися один з одним за допомогою цих знаків та жестів. Вони не повинні це робити. Кожна людина несе відповідальність за те, щоб її не збила автомобіль, що наближається ззаду і блимає фарами.

Експерти і досвідчені водії вважають, що все ж таки краще наслідувати приклад інших автомобілів, коли вони блимають фарами ззаду. Однак вони повинні враховувати переважні дорожні умови. Якщо ви перебуваєте в положенні, коли розчищення смуги руху ставить під загрозу вашу безпеку, вам слід залишатися на своїй смузі. Ви можете порушити правила і втратити свої права, якщо вам доведеться перетнути суцільну лінію, щоб забратися з дороги.

Що вам слід робити, якщо за вами слідує автомобіль і блимає фарами?

До вас можуть наближатися машини, водій яких люто блимає фарами далекого світла. Ви повинні переконатись, що ваші дії не перешкоджають проїзду інших транспортних засобів.

Це не має жодного значення, якщо ви знаєте, що вам доведеться порушити ПДР, щоб обігнати автомобіль. Вам все одно слід утриматись від цього. Переконайтеся, що ви розумієте, що це може бути пастка, розставлена ​​копами. В автомобілі, який слідує за вами, буде водій-приманка, і як тільки ви з’їдете убік, ви перетнете суцільний маркер. Нарешті, у результаті вам доведеться заплатити солідний штраф.

Ще одна річ, яку слід пам’ятати, – це те, що тільки тому, що ззаду наближається автомобіль із увімкненими фарами, це не означає, що ви повинні поступитися йому. Цілком ймовірно, що він повідомить автомобіліста про присутність співробітників ДІБДР. В якості альтернативи він може продемонструвати водієві, що всі смуги руху контролюються камерами відеоспостереження та відеоспостереження. Перш ніж поступитися дорогою швидкому автомобілю в цій ситуації, подумайте про свою особисту безпеку та правильність ваших дій під час водіння.

Чим більше ви розбиратиметеся в сигналах фар інших автомобілів на дорозі, тим простіше буде керувати автомобілем і тим безпечнішим він буде. Коли наближається автомобіль і блимає фарами, це зазвичай означає, що водій хоче, щоб ви посунулися, щоб вони могли проїхати. Однак майте на увазі, що ви не зобов’язані поступатися цією ситуацією. Перш ніж пересунутись на іншу смугу руху, двічі перевірте, чи не порушують ваші дії будь-які ПДР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024