Вигнання «євроблях» в Україну: які автомобілі можна ввозити і скільки потрібно платити

0
2061

Верховна Рада України скасувала з 1 квітня всі податки та збори на імпорт авто для фізосіб наразі діє військовий стан. Розмитнення «євроблях» стало безкоштовним для всіх фізичних осіб, які є громадянами України, передає «Апостроф» .

У ухваленому Законі «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення законодавства на період дії військового стану» не уточнюється, поширюється скасування податків на нові чи старі автомобілі.

Відповідно, на пільгових умовах можна ввозити як старі, так і нові машини. Водночас є обмеження за рівнем екологічності: Євро-2 для легковиків та Євро-5 для вантажівок та автобусів.

Варто зазначити, що праворульні автомобілі, автобуси, перероблені з інших транспортних засобів та техніку з пошкодженим VIN номером поставити на облік неможливо. При цьому таке ТЗ все ж таки можна завезти без податків на запчастини.

Незважаючи на нульове розмитнення авто, це не означає, що платити не доведеться ні за що. Українцям все ж таки не уникнути обов’язкових платежів, таких як:

  • оплата оформлення сертифіката відповідності (2000 – 3000 грн.);
  • сплата 3-5% від вартості автомобіля у ПФУ при реєстрації авто у СЦ МВС;
  • оплата номерних знаків;
  • оплата бланка техпаспорта.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!