В українців виникнуть проблеми з покупкою автомобілів, що відомо

0
179

Нові вимоги Європейського союзу у сфері безпеки автомобілів, а також перехід на нові екостандарти призведуть до підвищення цін в Україні. За прогнозами експертів, купити новий автомобіль стане дорожчим мінімум, на 500-700 доларів, пише «Обозреватель» .

Справа в тому, що з 1 січня 2022 року в ЄС набирає чинності норма, яка зобов’язує виробників обладнати нові автомобілі додатковими датчиками. Зокрема, йдеться про датчики:

  • дощу;
  • світла;
  • застібання ременів безпеки задніх пасажирів та ін.

«Україна ж підписала угоду з ЄС, яка зобов’язує впроваджувати всі європейські практики з безпеки дорожнього руху. Відповідно, зазначені норми мають запрацювати і в нашій країні», – йдеться у матеріалі.

За оцінками Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД), негайне дотримання європейських правил призведе до відчутного подорожчання автомобілів в Україні. Експерти асоціації прогнозують зростання цін на рівні 5-8% вже з Нового року.

«В Україні не такий рівень добробуту, як у Європі, до того ж, в українських правилах дорожнього руху немає вимоги пристібатися пасажирам на задньому сидінні. А всі ці примочки коштують грошей», – наголосив голова ВААІД Олег Назаренко.

При цьому він нагадав про плани уряду ввести в Україні стандарт Євро-6 (екологічний стандарт, який регулює вміст шкідливих речовин у вихлопних газах. – Ред.) «за відсутності в країні бензину такої якості». За його підрахунками, це призведе до подорожчання нових автомобілів на 500-700 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!