З експортом нафтопродуктів з Білорусі не буде проблем

0
75

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що поставки нафтопродуктів в Україну та інші країни будуть здійснюватися в запланованих обсягах. Він додав, що питання експорту нафтопродуктів обговорювалося в ході зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

За словами Олександра Лукашенка, уряду Білорусі і Росії пропрацювали питання поставок нафтопродуктів. Було прийнято рішення виконати раніше затверджені домовленості.

«По поставкам нафти для НПЗ Білорусі ніяких проблем не буде, так було сказано президентом Росії. Як і з поставками нафтопродуктів і на ринок Росії, і на зовнішній ринок », – говорить Олександр Лукашенко.

Додамо, що в квітні і травні поточного року питання з поставками палива з Білорусі залишався не вирішеним. По-перше, Мозирський НПЗ закривається на плановий ремонт. По-друге, після введення Україною санкцій, які стосуються заборони на авіаційне сполучення між країнами. До останнього часу Білоруська нафтова компанія не підтверджувала поставки бензину А-95 на червень в Україні.

Відзначається, що нафтопродукти білоруського виробництва покривають 50% паливного ринку України.

Джерело:  авто24

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!