Укравтодор підписав угоду про будівництво в Україні першого автобану

0
879

Держагентство автомобільних доріг України (Укравтодор) підписало меморандум з компанією «Автомагістраль-Південь» про будівництво сучасного автобану Краковець – Броди – Рівне.

Про це повідомляється на сайті Укравтодору .

Передбачається, що «Автомагістраль-Південь» за свій рахунок зробить розробку техніко-економічного обгрунтування реалізації проекту.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час підписання документа заявив, що Кабмін готовий максимально сприяти реалізації масштабних дорожніх інфраструктурних проектів, які будуть стимулювати економічний розвиток регіонів.

За словами Шмигаль, такий крок дозволить Державному агентству автомобільних доріг найближчим часом оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для будівництва.

«Використання механізму державно-приватного партнерства дозволить активніше залучати інвестиції в розвиток якісної дорожньої мережі в Україні. Це продовження реалізації найбільш масштабної і комплексної за всю історію незалежності програми президента “Велике будівництво”. Будівництво дорожніх шляхів із залученням приватного інвестора дозволить не тільки створювати нові робочі місця і сприятиме економічному розвитку, це дозволить зробити дороги комфортними і безпечними в довгостроковій перспективі », – сказав прем’єр.\

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!