Українським водіям нагадали про розмір штрафу за невиконання вимоги поліцейського про зупинку

0
986

Штраф за невиконання вимоги поліцейського про зупинку – 153 гривні. Але за таке порушення можуть позбавити і права управління автомобілем.

Кодекс України про адміністративні правопорушення регламентує відповідальність за невиконання вимоги поліцейського про зупинку наступним чином:, інформують Економічні новини.

Невиконання водіями вимог поліцейського, а водіями військових транспортних засобів – вимог посадової особи військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України про зупинку транспортного засобу – тягне за собою накладення штрафу в розмірі дев’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на термін від трьох до шести місяців. (Стаття 122-2 КУАП).

Варто зазначити, що штраф за таке порушення може винести поліцейський, а питання про позбавлення права керування транспортними засобами вирішується тільки через суд.

Крім того важливо, що законність зупинки не регламентується, тобто водій повинен зупинитися, навіть якщо така зупинка незаконна.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!