Стало відомо, як будуть працювати камери на дорогах

0
1815

Незабаром в столиці України почнуть працювати камери автоматичної фіксації порушень ПДР . Про це повідомляє « 24 канал ».

Відомо, що правопорушники будуть отримувати штрафи поштою.

Схожа схема вже працювала 10 років тому, але її скасував Конституційний Суду України своїм рішенням на тій підставі, що вона не відповідає положенням законодавства.

У 2017 році у Верховній Раді прийняли закон 2262-VIII, який регламентує правила фото і відео фіксації.

Постановою винним у скоєнні правопорушення автоматично визнається юридичний власник автомобіля, директор компанії (якщо авто зареєстроване на компанію), або людина, яка вчинила ввезення автомобіля в Україну (за умови, що авто зареєстровано в іншій державі).

Зараз система працює в тестовому режимі. Фіксується близько 60 000 порушень на добу. При мінімальному штраф 255 грн камери здатні «заробляти» більше 15000000 гривень в день. А це близько п’яти з половиною мільярдів гривень на рік – тільки в Києві.

До слова, нещодавно Арсен Аваков розповів про введення в Україні автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР.

Відомо, що зараз завершили період підготовки, який передбачав підготовку законодавчих та підзаконних актів. В даний момент проводяться завершальні технічні тестіровкі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Ааваков розповів, що вже незабаром запустять перехідний період 45 днів, протягом яких камери будуть функціонувати в режимах інформування і попередження.

Після намір ввести повну процедуру, яка буде передбачати штрафи та покарання, а також збільшать кількість камер на території всієї України.

Це принесе певний дискомфорт учасникам дорожнього руху, але завдяки цьому нововведенню вдасться скоротити кількість загибелей.

Арсен Аваков вирішив опублікувати статистику, яка стосується кількості загибелей на дорогах. Якщо відштовхуватися від наданих даних, в минулому році на українських дорогах через порушення правил дорожнього руху загинуло 3,5 тисяч людей по всій країні.

«Задумайтесь: на дорогах України в 2019 році загинуло 3454 чоловік !!! Більше, ніж на війні! », – повідомив Арсен Аваков.

Також Арсен Аваков зазначив, що досить часто отримує жахливі відомості, згідно з якими щотижня на українських дорогах фіксується від 38 до 50 смертей.

Наостанок Арсен Аваков закликав українців проявити громадську волю, так як цю величезну проблему не вдасться вирішити лише завдяки зусиллям співробітників правоохоронних органів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!