Президент України підписав закон про “євробляхи”

0
1868

23 листопада Президент України Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488 , які стосуються розмитнення автомобілів на єврономерах.

Як повідомив Глава держави, новий закон дозволяє легалізувати ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілів з європейськими номерами, – передає 032.ua з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України.

Петро Порошенко наголосив, що тепер власникам “євроблях” немає підстав для проведення акцій, адже вони платитимуть кошти не контрабандистам, а державі.

“Дали 50% знижку, якщо ти швидко це зробиш. Легалізуй машину, а головне – закрийте кордони для контрабандистів, збільшіть відповідальність, навчіться жити у цивілізований державі”, – підкреслив Президент.

За словами очільника України, отримані від власників авто на єврономерах кошти будуть використані для того, щоб проіндексувати пенсії тим, хто отримує найнижчу пенсію.

Нагадаємо, раніше власники “євроблях” організували перекриття доріг по всій Україні з вимогою скасувати закопроекти, прийняті Верховною Радою, щодо змін ставок акцизного податку на ввезення в Україні легковиків.

Додамо, що відповідно до ч.5 ст.94 Конституції України, закон набирає чинності через 10 днів з моменту його офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самим законом, але не раніше дня його опублікування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!