Імпорт старих автомобілів в Україні у вересні поставив новий рекорд

0
394

Як повідомляє AUTO-Consulting, у вересні зафіксовано новий рекорд уживаного авторинку. За місяць було реалізовано 10666 тільки легкових автомобілів. Ще 2309 одиниць довелося на старий сегмент LCV. Для порівняння за вересень ринок нових легкових автомобілів скоротився до 6324 штук, що на 17% менше, ніж роком раніше.

А ось на ринку старих автомобілів навпаки зростання. У минулому вересні було реалізовано тільки 5525 штук, тобто обсяги фактично подвоїлися.

Як інформує AUTO-Consulting, за підсумками 9 місяців сумарний обсяг старих імпортних автомобілів вже склав 74167 легкових автомобілів і 19580 одиниць техніки сегмента LCV (комерційні автомобілі повною масою до 3,5 т).

Вживаний сегмент авторинку все більше тіснить продаж авто з автосалонів. Так, у вересні спад продажів на ринку нових авто вже досяг 17%. У той же час імпорт б-у автомобілів виріс на 93%.

Якщо простежити динаміку зростання уживаного сегменту з початку року, то щомісяця трейдери б-у автомобілів відвойовували у офіційних автосалонів до 1000 клієнтів. Це не дозволило ринку нових автомобілів в 2018 році вийти на хороші темпи зростання, а з середини року на ринку почалася тенденції спаду.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!