Експерт розповів, чому українці почали більше купувати вживані авто з-за кордону

Час читання: < 1 хв.
0
Експерт розповів, чому українці почали більше купувати вживані авто з-за кордону

У серпні цього року український автопарк поповнився понад 25,7 тисячами автомобілів, ввезених з-за кордону. У порівнянні з серпнем 2023 року, кількість реєстрацій таких автомобілів зросла майже на 22%. Голова Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький пояснює це збільшення анонсованим податком у розмірі 15%. Про це він розповів в інтерв’ю для Громадського радіо.

Бучацький зазначив, що новина про ініціативу Кабміну щодо запровадження додаткового податку у 15% від вартості імпортованих авто суттєво вплинула на попит. Незважаючи на те, що пропозицію було відкликано, інформація про можливий податок спонукала багатьох покупців пришвидшити свої рішення.

«Ті українці, які раніше вагалися або відкладали покупку авто з-за кордону, вирішили зробити це в серпні», — зазначив експерт.

За його прогнозом, у наступні місяці можна очікувати значне падіння реєстрацій автомобілів з-за кордону, оскільки більшість потенційних покупців вже здійснили свої покупки. Бучацький передбачає, що у вересні, жовтні та листопаді статистика може знизитися на 20-30%.

Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!