Водіїв попередили про можливі штрафи у сумі від 340 до 1700 гривень за непрацюючі автомобільні фари

Час читання: < 1 хв.
0
Водіїв попередили про можливі штрафи у сумі від 340 до 1700 гривень за непрацюючі автомобільні фари

Водіїв повідомлено про можливі адміністративні покарання за неробочі фари у автомобілі. Проте, існують випадки, коли несправність не призведе до штрафу.

Ніхто не застрахований від того, що фари авто можуть раптово відмовити. Однак, якщо відмовить лише права фара у світлу пору доби, водій може продовжити рух. У цьому випадку штраф не буде нараховано.

Проте, якщо будь-яка з фар відмовить вночі або в сутінках, керувати авто буде категорично заборонено. Це стосується і задніх габаритів.

У випадках, коли несправна ліва фара ближнього світла (у будь-яку пору доби), водій має право доїхати до місця ремонту або стоянки. При цьому дуже важливо, щоб у разі зупинки правоохоронців водій зміг надати конкретну адресу, куди він прямує для проведення ремонту. Інакше йому випишуть штраф.

Так, за несправність автомобільних фар у темний час доби належить адміністративне покарання за керування таким транспортним засобом у розмірі 340 грн, що передбачено Статтею 121 Адміністративного кодексу України.

При повторному такому порушенні протягом 12 місяців для водія передбачається більш жорстоке покарання – його оштрафують уже на 850-1700 грн, а також одночасно зі штрафом позбавлять права керування автомобілем на строк від трьох до шести місяців.

Ще один штраф за фари, що не горять, можуть виписати за порушення вимоги включати ближнє світло фар за межами населених пунктів. Наразі це правило діє цілий рік, тому за його невиконання водіям слід бути готовими сплатити штраф у розмірі від 425 до 510 грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!