Головна Новини Водіям в Україні нагадали про часте порушення, за яке обов’язково оштрафують

Водіям в Україні нагадали про часте порушення, за яке обов’язково оштрафують

Час читання: < 1 хв.
0

Всім водіям добре відомо, що керування автомобілем без наявності водійських прав та техпаспорта є порушенням, яке тягне за собою штрафні санкції. Проте не всі пам’ятають про необхідність мати при собі ще один важливий документ. Це стосується страхового поліса автоцивільної відповідальності (ОСАЦВ), який також є обов’язковим. Його відсутність може призвести до неприємних наслідків, пише «Автотема».

Адвокати наголошують на необхідності для водіїв в Україні не лише забезпечити наявність обов’язкового страхового полісу, але й постійно мати його з собою. У випадку, коли поліція зупиняє вас, і ви не маєте при собі полісу, оскільки він залишився вдома, правоохоронці мають законне право нарахувати штраф у розмірі 425 гривень. Якщо ж документ відсутній зовсім, штраф може становити 850 гривень.

Важливо також пам’ятати, що придбання нового транспортного засобу не знімає з водія обов’язку оформлення полісу ОСЦПВ. Власники автомобілів, що пересуваються на транзитних номерах, мають забезпечити себе короткостроковим страхуванням, термін дії якого складає від 10 до 15 днів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.