Tesla повернула собі звання найбільшого виробника електромобілів, незважаючи на різке падіння продажу

0
55

Компанія Tesla оприлюднила підсумки своєї діяльності за І квартал цього року. Порівняно з IV кварталом 2023-го обсяг поставок скоротився відразу на 20%, а падіння рік до року становило 8,5%. Тим не менш, Tesla знову стала найбільшим виробником електромобілів у світі після того, як на початку року це звання перейшло до китайського концерну BYD.

За перші три місяці 2024 року Tesla передала покупцям 386 810 електромобілів, у переважній більшості Model 3 та Model Y. На старші моделі припало трохи більше 17 тисяч екземплярів.

Скорочення постачання Ілон Маск пояснив як зовнішніми, так і внутрішніми факторами. Серед перших, наприклад, діяльність німецьких екоактивістів, що призвела до зупинки берлінської Гігафабрики, та ситуація у Червоному морі, яка ускладнює морську логістику. Серед других – необхідність переналаштування одного з американських заводів для випуску оновленої Model 3.

На початку січня стало відомо, що концерн BYD обійшов Tesla за обсягом виробництва та постачання електромобілів, досягнувши квартального результату 526,4 тисяч машин. Однак зараз концерн зміг продати лише 300 114 автомобілів з повністю батарейним приводом – падіння склало приблизно 43%.

Основне зниження припало на лютий, коли у Китаї святкували Новий рік. На цьому фоні аналітики заявляють про можливість глобальної стагнації електромобільного ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!