Nio готує новий суббренд доступних електромобілів

0
59

Китайський виробник електромобілів готує новий суббренд для розробки та виробництва недорогих електромобілів, який буде орієнтований переважно на європейський ринок.

Виступаючи перед ЗМІ напередодні щорічного Дня Nio 24 грудня, генеральний директор Nio Вільям Лі повідомив, що китайський автовиробник буде все більше просувати другий бренд “сімейних автомобілів”.

Цей бренд, відомий під внутрішньою назвою “Alps”, є одним з двох нових брендів, які Nio планує створити в рамках своєї стратегії розширення з метою глибшого проникнення на світові ринки, в тому числі і в Європу.

“Минуло більше місяця з моменту завершення верифікаційної збірки Alps на VB. З наступного року ми побачимо іншу Nio, коли ми представимо другий бренд”, – сказав Лі.

Він додав, що спочатку під брендом Alps буде випущено три моделі, а роздрібні продажі здійснюватимуться через прямі канали продажів через інтернет.

Згодом Nio і Alps придбають третій бренд під назвою Firefly, який, як підтвердив Лі в січні 2023 року, вироблятиме більш доступні автомобілі для європейських клієнтів за нижчими цінами, ніж Nio і Alps. У компанії не приховують, що Firefly, як очікується, буде конкурувати з такими брендами, як Volkswagen, Renault і Ford.

Лі також підтвердив, що компанія розпочала розробку електричного мінівена на базі майбутньої платформи для електромобілів Nio NT 3.0.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!