Porsche відмовиться від бензинового Macan у Євросоюзі

0
33

Зазвичай суворіші правила викидів призводять до зникнення автомобілів у Європейському Союзі. Однак причина, через яку бензиновий Macan ось-ось зникне з ЄС, полягає не в цьому. Оскільки Porsche не може відповідати майбутнім правилам кібербезпеки, він не має іншого виходу, крім як припинити постачання свого найменшого кросовера.

У компанії повідомили, що продажі Macan у країнах ЄС припиняться наступної весни. Коли Porsche розробляв поточне покоління кросовера, ці правила ще не були доопрацьовані. За словами представника німецького бренду, оновлювати машину під нові вимоги буде надто дорого.

Що стосується ринків, які ось-ось втратить Macan з ДВЗ, до ЄС входять наступні 27 країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія , Республіка Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія та Швеція. Раніше їх було 28, але Великобританія офіційно вийшла із ЄС 31 січня 2020 року.

Це величезний удар для Porsche, враховуючи, що Macan був її найбільш продаваним продуктом у жовтні. За даними дослідницької компанії Dataforce, за перші 10 місяців року в Європі було продано близько 20 000 кросоверів.

Бренду залишилося кілька місяців до запуску Macan третього покоління. Однак це буде зовсім інший продукт, оскільки він продаватиметься виключно як електромобіль на новій платформі, розробленій спільно з Audi. Останній продаватиме власну версію моделі Q6 E-Tron.

Macan — не єдиний Porsche, якого замінюють електромобілем, оскільки 718 також втратить двигун внутрішнього згоряння. Дует стане повністю електричним приблизно в 2025 році. Більше того, вже було анонсовано наступне покоління Cayenne, що працює лише на електриці, а також великий трирядний кросовер, які покінчать з ДВС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!