В Україні з’явиться червоне та зелене паливо – подробиці

0
65

Міністерство оборони планує запровадити вимогу до маркування зеленим кольором для постачальників бензину, призначеного для Збройних Сил України. Барвник червоного відтінку буде додано до дизельного пального.

Постачання такого маркованого пального планується розпочати наступного тижня. Заплановано, що зазначене дизельне пальне надійде у розпорядження Збройних Сил України наприкінці листопада.

Такі зміни, на думку співробітників міністерства оборони, мають забезпечити можливість ідентифікації та відстеження палива, закупленого для потреб ЗСУ. Це, своєю чергою, має знизити ймовірність незаконного перепродажу. Крім того, використання певних кольорових маркерів допоможе запобігти махінаціям при змішуванні палива на місцях.

Міністерство стверджує, що марковане паливо складніше розбавити, щоб повністю уникнути зміни його кольору. Навіть при значному розведенні дизельне пальне збереже червонувато-рожевий відтінок. Бензин також міститиме свій власний маркер – зелений барвник, якого позбутися буде важко. Як запевняють у міністерстві, в результаті впровадження цих нововведень ціни на дизель і бензин залишаться незмінними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!