Поліцейські придумали нову причину для зупинки водіїв

0
986

Поліцейські «винайшли» нову причину зупинки водіїв – за занадто часте моргання поворотника. Відео з інцидентом було опубліковано в одній з соцмереж.

Про те, наскільки правомірно діяли інспектори, розповів автоблогер Олександр Куницький (zpsanek).

«Знаєте, чому ми вас зупинили? У вас незрозуміла частота моргання поворотников. Увімкніть лівий поворот і включіть правий, і ви побачите, що правий поворот моргає не з такою частотою як треба», – сказав патрульний.

Пояснити, як він виміряв частоту миготіння лампочки і якою вона має бути, поліцейський не зміг.

Автоблогер Олександр Куницький пояснює, що, швидше за все, в автомобілі дійсно була несправність, але зупиняти автомобіль поліцейські все одно не мали права.

“Мова йде про ситуацію, коли на тих чи інших машинах стоїть реле, яке інформує водія, якщо не працює один з покажчиків повороту. Зазвичай їх в машині три: бічний, передній і задній. Якщо якийсь вийшов з ладу, реле сигналізує це тим, що починає частіше включати сигнал повороту, щоб водій відреагував і замінив лампочку. Я думаю, що в даному випадку водія зупинили, і поворотник блимав частіше, ніж він повинен блимати. Але в ПДД абсолютно немає інформації, з якою частотою повинен блимати поворотник. Отже, причина зупинки була незаконною.

Поворотник працював, хоча, можливо, не всі його повторювачі з трьох. Поліцейські бачили, що поворотник працює, просто не з тією частотою. Вони неправильно зробили акцент на причину зупинки і вийшов такий курйозний випадок. Це не тягне за собою жодних штрафних санкцій. Потрібно просто відвідати СТО та усунути несправність”, – сказав Олександр Куницький.

Джерело: autonews.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!