Компанія Samsung представила концепцію автомобіля-трансформера

0
555

Samsung представила нову версію «цифрового кокпіта» для машин, який був вперше розроблений в 2018-м. Новий Digital Cockpit отримав трансформований екран (49 дюймів), що перетворює авто в офіс або відеостудію.

В активованому стані екран знаходиться над передньою панеллю, практично повністю закриваючи собою лобове скло. У такому режимі дисплей можна використовувати для розваг або роботи – відеоконференцій, а також управління контентом або для його створення.

Управління Digital Cockpit зосереджено на 2-х сенсорних екранах, один з яких діагоналлю 8,8 дюйма вбудований в маточину керма, а 2-й, 13,2-дюймовий, розташували на центральній консолі. Зв’язок з навколишнім світом підтримується за допомогою технологій 5G.

Величезний екран можна перетворити і в звичайну приладову панель. Для цього передня панель виїжджає вперед, після чого екран зміщується назад і вниз. Тим самим огляду водія стають доступні лобове скло і приблизно половина самого екрану, який переключається в режим відображення даних про транспортний засіб і показань системи навігації.

Ще один сенсорний екран Samsung передбачила для пасажирів, що сидять ззаду: з нього можна управляти настройками кліматичної установки і гучністю звучання музики. Сам екран встановлюється в різних положеннях. Традиційне внутрішнє дзеркало також замінили монітором. Він показує, як зображення з 4-х зовнішніх камер, так і повідомлення системи розпізнавання перешкод і дорожніх знаків.

До того ж Digital Cockpit від  Samsung включає в себе функції демонстрації текстових повідомлень на екранах зовні транспортного засобу (з їх допомогою можна, наприклад, спілкуватися з пішоходами), а також систему Samsung Health . Вона аналізує фізичний стан пасажирів, адаптуючи відповідно до них музичний супровід, освітлення і навіть запахи. Крім того, дана система стежить і за станом водія, не даючи йому заснути.

Про можливості серійного втілення своїх технологій Samsung поки не повідомила.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!