Компанія Samsung представила концепцію автомобіля-трансформера

0
551

Samsung представила нову версію «цифрового кокпіта» для машин, який був вперше розроблений в 2018-м. Новий Digital Cockpit отримав трансформований екран (49 дюймів), що перетворює авто в офіс або відеостудію.

В активованому стані екран знаходиться над передньою панеллю, практично повністю закриваючи собою лобове скло. У такому режимі дисплей можна використовувати для розваг або роботи – відеоконференцій, а також управління контентом або для його створення.

Управління Digital Cockpit зосереджено на 2-х сенсорних екранах, один з яких діагоналлю 8,8 дюйма вбудований в маточину керма, а 2-й, 13,2-дюймовий, розташували на центральній консолі. Зв’язок з навколишнім світом підтримується за допомогою технологій 5G.

Величезний екран можна перетворити і в звичайну приладову панель. Для цього передня панель виїжджає вперед, після чого екран зміщується назад і вниз. Тим самим огляду водія стають доступні лобове скло і приблизно половина самого екрану, який переключається в режим відображення даних про транспортний засіб і показань системи навігації.

Ще один сенсорний екран Samsung передбачила для пасажирів, що сидять ззаду: з нього можна управляти настройками кліматичної установки і гучністю звучання музики. Сам екран встановлюється в різних положеннях. Традиційне внутрішнє дзеркало також замінили монітором. Він показує, як зображення з 4-х зовнішніх камер, так і повідомлення системи розпізнавання перешкод і дорожніх знаків.

До того ж Digital Cockpit від  Samsung включає в себе функції демонстрації текстових повідомлень на екранах зовні транспортного засобу (з їх допомогою можна, наприклад, спілкуватися з пішоходами), а також систему Samsung Health . Вона аналізує фізичний стан пасажирів, адаптуючи відповідно до них музичний супровід, освітлення і навіть запахи. Крім того, дана система стежить і за станом водія, не даючи йому заснути.

Про можливості серійного втілення своїх технологій Samsung поки не повідомила.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.