Види тонувальних плівок і для чого їх використовують

0
654

Для тонування авто використовуються сучасні, якісні матеріали, виробники яких застосовують інноваційні технології для поліпшення характеристик плівок. За рахунок такого покриття можна швидко змінити зовнішній вигляд машини, захистити салон від проникнення шкідливих УФ-променів, створити приватну обстановку всередині. Залишається тільки вибрати потрібну тонувальну плівку, купити її, щоб приступити до «апгрейду» авто.

1.jpg

Різновиди тонувальних плівок

Таке покриття ділиться на види:

  • Спатерні — багатошаровий матеріал. Основа з поліестеру. Цей вид має декілька шарів: захисний, металізоване покриття + клейовий шар. Металізоване покриття наноситься за особливою технологією спатерінгу, коли атоми металу проникають вглиб поліестеру. Спатерний вид відрізняється тривалим терміном використання, добре захищає салон від перегрівання на сонці.
  • Металізовані — тут використовується звичайна технологія нанесення металізації — напилювання. Тонувальна металізована плівка оптимально підходить для захисту і надання нового зовнішнього вигляду авто. За рахунок металізації плівка відмінно відображає тепло (до 65%), має легкий дзеркальний ефект. Залежно від виробника на такий товар надається тривала гарантія — 5 до 10 років.
  • Окрашені — після монтажу тонувальної плівки, скло авто набуває більш глибокого і вираженого кольору. Цей матеріал не має дзеркального ефекту. В порівнянні з попереднім видом, у меншій мірі відбиває тепло. Оптимально підійде для установки в автомобіль з кондиціонером для створення приватності у салоні. За ціною ця тонувальна плівка найбільш доступна. Гарантія — від 3 до 5 років.
  • Керамічні — в таких плівках замість металізованого покриття використовують керамічне. Керамічні плівки мають пожиттєвий термін використання, не створюють перешкоди для сотового зв’язку та GPS-навігації.

При виборі тонувальної плівки варто звернути увагу не лише на її вид, але й на вартість товару. У продажу є, як бюджетні варіанти, так і середня за ціною і преміум-класу продукція. У першому випадку, це найчастіше одношаровий поліестер. Окрашений шар швидко вигорає, можуть з’явитися плями на покритті. Бюджетні види тонувальної плівки не мають захисного шару, тому схильні до ушкоджень із-за подряпин, стирання.

У другому і третьому випадку, матеріал для тонування має 1 – 2 шари окрашеного чи металізованого поліестеру. Вартість залежить від напилюваного металу, а також способу виготовлення покриття. Варіанти з розряду «преміум» мають декілька металізованих шарів, можуть мати в складі кераміку. За рахунок цього покриття відмінно пропускає світло, при цьому захищає салон від сильного нагрівання на сонці, пасажирів — від шкідливої дії УФ-променів.

Вибирайте тонувальну плівку, ціна якої відповідатиме якості виробу. Якщо хочете отримати довговічне і естетичне покриття, краще не економити. До того ж, установка/демонтаж плівки — платна послуга, тому краще відразу придбати хороший матеріал, який не треба буде міняти через 2 – 3 місяці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!