5 ознак зношених шин: оцінка стану

0
233

Від їх стану в першу чергу залежить безпека руху і поведінку автомобіля на дорозі. При правильній експлуатації, покришка здатна витримати 40-50 тисяч км пробігу. Але при порушеннях правил, пробіг різко скорочується. Запас протектора в 4-5 мм легко з’їдається за 1 тис. км з об’єктивних причин. Про це повідомляє портал UaMotors.

Ознаки неправильної експлуатації. При періодичному огляді шин, власник заздалегідь може виявити передчасний знос протектора. По виду зносу не складно визначити причини, серед яких виділяють:

  • З’їдання центральній частині протектора. Таке явище спостерігається в разі експлуатації перекаченних покришок. Наприклад, при короткочасному завантаженні автомобіля рекомендується тиск збільшити на 0,2 bar. Але якщо власник в подальшому не підбурює повітря, то знос центральній частині дуже швидко себе проявить.
  • Знос по краях протектора. Проблема виникає при тривалій експлуатації гуми із заниженим рівнем тиску. З різних причин, наприклад з урахуванням зносу матеріалу «соска», тиск в колесі буде постійно знижуватися до певного рівня, що і призведе до зносу країв покришки.
  • Грижа покришки. Навіть нове колесо вдається пошкодити при проїзді глибокої вибоїни. Якщо до «пострілу» справа не дійшла, то отримати локальну грижу не складно. Таке колесо не може далі експлуатуватися з позиції безпеки.
  • Діагональна вм’ятина. Дефект пов’язаний з порушенням регулювань розвалу і сходження передніх коліс. При незначних відхиленнях буде «з’їдати» протектор в одній з частин покришки.
  • Односторонній знос. Дефект проявляється при зносі елементів підвіски. Також можливо давнє проходження регулювання кутів установки передніх коліс.

Ознаки передчасного зносу діагностуються при періодичному контролі стану гуми. Це не складно зробити при черговому візиті на АЗС , де зручно перевірити рівень тиску в кожному колесі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!