Авто

Hyundai готується до виходу першого великого електропозашляховика Genesis

Share

Сегмент великих позашляховиків є найпопулярнішим у США, і випуск повністю електричного позашляховика стане показником можливостей виробника. Hyundai планує використовувати свою платформу наступного покоління для електромобілів під назвою eM у моделі GV90, щоб продемонструвати ефективний та надійний електромобіль світового рівня. Виробництво новинки розпочнеться у грудні 2025 року.

За даними аналітиків, Hyundai нещодавно направила своїм основним партнерам запит на пропозицію (RFQ), в якому викладено плани щодо застосування платформи eM до всіх своїх моделей, включаючи GV90. Очікується, що обсяги виробництва становитимуть приблизно 21 000 одиниць для GV90, 68 000 одиниць для GV80, 40 000 одиниць для GV70 та 51 000 одиниць для GV80.

Hyundai планує виробити та продати близько 1,13 млн одиниць цих чотирьох преміальних моделей Genesis з використанням платформи eM з грудня 2025 року до 2033 року. GV90 стане ключовим елементом цієї стратегії. Hyundai представила концепт великого електричного позашляховика Neolun довжиною 5,25 метра у Нью-Йорку у березні минулого року, на основі якого буде створено новий GV90.

На даний момент жоден автовиробник не повністю випустив електричний великий позашляховик. Навіть Tesla Model X класифікується як середньорозмірний кросовер. Hyundai розраховує, що GV90 продемонструє продуктивність платформи eM на світовому рівні. Ходять чутки, що GV90 буде оснащений дверцятами без середньої стійки між ними.

Експерти пов’язують можливість створення преміального великого позашляховика без середньої стійки з високою структурною міцністю, що забезпечується платформою eM. Ще однією важливою особливістю платформи eM є її “масштабованість”. Вона розроблена так, щоб легко адаптуватися до автомобілів від малих до надвеликих, включаючи комерційні вантажівки. Ця масштабованість досягається завдяки «модульності».

Hyundai заздалегідь розробила 86 модульних систем, які можуть бути використані без обмежень за розміром, що дозволяє швидко розробляти нові моделі. Hyundai планує продавати 2 мільйони електромобілів у всьому світі до 2030 року. Президент Hyundai Motor Дже-хун Чанг нещодавно заявив на Дні інвестора, що компанія планує випустити 13 моделей до 2030 року під усіма своїми брендами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Genesis

Останні записи

Нова Toyota Camry отримала максимальні 5 зірок у краш-тестах C-NCAP

Нова Toyota Camry вже у продажу і привертає увагу не лише своєю економічністю, а й…

19.09.2024

Автомеханік вказав на слабке місце французьких автомобілів

Існує поширена думка, що найнадійніші автомобілі виробляються в Японії, але багато хто вважає, що європейські…

19.09.2024

Названі найкращі компактні кросовери: рейтинг

Останніми роками автомобільні бренди дедалі більше переходять від традиційних седанів і великих позашляховиків до компактних…

19.09.2024

В Україні скасування ряду автомобільних штрафів: що зміниться для водіїв

В Україні штрафи за порушення правил паркування є одними з найпоширеніших. Багато водіїв, отримавши постанову,…

19.09.2024

Скільки елітних автомобілів придбали українці з початку 2024 року

Відомо, скільки елітних автомобілів зареєстровано в Україні з початку 2024 року. За інформацією "Економічної правди",…

19.09.2024

Гібридний Tank 300 визнали надзвичайно дешевим конкурентом Toyota Land Cruiser

З початку цього року на ринку з’явилася гібридна версія моделі, яка наразі офіційно недоступна в…

19.09.2024