Авто

Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт (фото)

Share

Китайська компанія Nio опублікувала перші фотографії та назвала деякі характеристики свого нового електромобіля. Крос-купе L60 стане первістком суббренду Onvo, створеного з прицілом на європейський ринок. Електромобіль, основним конкурентом якого Nio безпосередньо називає Tesla Model Y, отримає три варіанти батарей і з найємнішим зможе проїжджати приблизно 1000 кілометрів. Продаж новинки стартує на початку осені.

Габарити Onvo L60 – 4828х1930х1616 міліметрів при колісній базі 2950 міліметрів, що робить крос-купе трохи більшим за Model Y. За заявою розробників, новинка виявиться помітно просторішою за конкурента. Для L60 підготовлені батареї на 60, 90 та 150 кВт*год, з якими запас ходу електромобіля становитиме 555, 730 та 1000 кілометрів (цикл CLTC) відповідно. Водночас купити L60 з найємнішою батареєю буде неможливо – такі батареї будуть доступні тільки в оренду.

Дальнобійність забезпечується як низьким аеродинамічним опором, і зниженим енергоспоживанням. За розрахунками розробників, воно становить 12,1 кВт*год на 100 кілометрів, що трохи краще, ніж у Model Y. Також для Onvo L60 передбачена 900-вольтова архітектура.

Зображень інтер’єру електромобіля поки немає, але про деякі доступні опції Nio вже повідомила. Наприклад, L60 отримає медіасистему на продуктивному чіпі Nvidia Orin X з 17,2-дюймовим екраном, але не оснащуватиметься традиційною панеллю приладів. Її функції візьме він проєкційний дисплей на 13 дюймів. Ще два 8-дюймові екрани призначені для задніх пасажирів. Передні крісла можна повністю розкладати для організації спальних місць.

Tesla Model Y коштує у Китаї від 34,6 тисяч доларів, і, за заявою керівництва Nio, стартова ціна Onvo L60 виявиться на 4,2 тисячі меншою. Продаж новинки в країнах Європи має розпочатися наприкінці 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Xiaomi

Останні записи

Названо які автомобільні функції найбільше нервують водіїв

Сучасні автомобілі наповнені новітніми технологіями, що повинні полегшувати життя водіїв. Проте деякі з цих функцій…

27.08.2024

Як економити на пальному: експертні рекомендації для водіїв

Щоб знизити витрати на пальне, важливо обрати економічний автомобіль і застосовувати правильні методи водіння. Технічні…

27.08.2024

Найдорожчий кросовер Hyundai в історії показали напередодні презентації

Південнокорейський автовиробник Hyundai, власник бренду Ioniq, готується до офіційного представлення нового флагмана цього суббренду. Презентація…

27.08.2024

Водіям пояснили, як діяти при звинуваченнях в незаконному тонуванні автомобіля

В Україні існують законодавчі обмеження на використання тонованого скла в автомобілях, проте є деякі винятки.…

27.08.2024

Нову Tesla Model Y Juniper помітили під час тестів (фото)

Електромобіль Tesla Model Y, відомий під кодовою назвою Project Juniper, очікується на ринку наступного року.…

27.08.2024

Toyota та BMW об’єдналися для розвитку водневих технологій

Toyota і BMW готуються розширити своє партнерство в галузі розробки автомобілів на водневих паливних елементах,…

27.08.2024