Експерти розповіли про три помилки водія, які можуть убити кондиціонер

0
146

Автоексперт розповів про три найголовніші помилки водіїв, які можуть вивести з ладу кондиціонер у машині.

Серед найпоширеніших помилок автомобілістів у поводженні з кондиціонером машини експерт видання назвав такі:

  • Автовласник не стежить за станом трубок системи кондиціонування. На деяких машинах вони розташовані на горизонтальних частинах лонжерона або бризковика кузова. Туди в зимовий вроемя року потрапляє брудна і солона вода, і після цього починається електрохімічна корозія. Як цьому запобігти? Необхідно промивати трубки кондиціонера водою.
  • Якщо справа дійшла до заправки кондиціонера в машині, то автомобіліст звертається в першу-ліпшу контору, щоб “просто додали фреончика”. При цьому насправді потрібно перевірити систему на герметичність, за необхідності дозаправити масла, а також додати правильний холодоагент. Уже давно майже повсюдно використовується R134A, уточнює експерт.
  • Водій не вмикає кондиціонер взимку. Періодично це необхідно робити. Масло в системі кондиціонування за кілька місяців бездіяльності стікає вниз і після цього перестає змащувати гумові ущільнення. Вони пересихають, розтріскуються і тому гірше тримають необхідний тиск. Автоматика в морозну погоду увімкнутися кондиціонеру не дасть, але в період відлиги або на підземній парковці потрібно “поганяти” його кілька хвилин, це буде корисно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!