Експерти розповіли, як продовжити термін служби автомобільного акумулятора

0
72

Експерти назвали помилки автомобілістів, які згубно впливають на АКБ в автомобілі, скорочуючи його термін служби. Відповідно до ГОСТ Р53165-2020, середній термін служби акумулятора повинен становити не менше двох років. Але, на практиці при гарному догляді та спокійному житті багато батарей служать вдвічі-втричі довше, якщо їх не загубить сам водій.

Ось перелік моментів, які негативно впливають на життєвий цикл АКБ:

Парковка з увімкненим світлом – в цьому випадку акумулятор глибоко розряджається. Дві-три подібні моменти, і він може перестати працювати через сульфатацію пластин.

Їзда при зниженій напрузі – тут може бути безліч причин (несправний генератор, що ковзає ремінь, погані контакти та інше). У результаті електродах осідає сульфат свинцю.

Таксі замість свого автомобіля  – якщо посадити АКБ, так і не запустивши силовий агрегат, а потім залишити транспортний засіб у такому стані, то розряджений акумулятор на холоді може втратити герметичність або розірватися на шматки через електроліт, що замерз.

Перевантаження – перевантажувати батарею підвищеними струмами можна через інвертор, якщо, наприклад, підключити болгарку або подібні прилади. Подібна ситуація може виникнути, якщо їздити з постійним перезарядом через дефект електроустаткування. Таким чином, в батареї кипить електроліт, оголюються пластини, фарбується активна маса і падає ємність.

Часті пуски двигуна – іноді для виходу з ладу акумулятора досить постійно потрапляти в пробки з частими пусками мотора. У цьому випадку батарея просто не встигає нормально заряджатися.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!