При якій швидкості руху витрата палива найнижча

0
335

Ви, напевно, не раз помічали, що навіть на одну й ту саму відстань витрата палива може бути різною. Звичайно, різниця перш за все помітна в різні пори року. Взимку, при прогріві та включеній пічці, і влітку, при працюючому кондиціонері, бензин відлітатиме найшвидше. Але слід знати, що витрата палива також залежить від швидкості, де їде автомобіль.

Оптимальна швидкість

Дослідженнями доведено, що найменше транспортний засіб споживає бензин за швидкості від 65 до 80 км/год. Якщо їхати повільніше, або навпаки швидше, то й заправлятись доведеться частіше.

Діапазон може змінюватись в залежності від марки автомобіля. Для серйозних авто з витратою до 14 л. на 100 км. може підійти й менша швидкість. А ось маленькі машини при швидкості 90-95 км. можуть знизити витрати з 9 до 7 л. на 100 км.

Додаткові витрати

Як уже говорилося вище, додатковий бензин забирають кондиціонер та грубка. У холодну пору року, при прогріві також збільшується кількість палива, що спалюється.

Крім того, якщо ви часто зупиняйтесь, перемикаєте швидкості, то й палива витрачається більше. Імпульсивні водії, що люблять різко рвонути з місця чи навпаки, загальмувати, витрачають бензину більше, ніж спокійні автолюбителі.

Відомо, що витрата палива в місті набагато вища, ніж на трасі. Це теж пов’язують із швидкістю – нібито чим вона вища, тим бензин спалюється менше. Але тут зовсім не в цьому. У місті мало кисню. Горіння палива тісно пов’язане із складом повітря. Якщо кисню багато, бензин спалюється повністю та його витрата менша.

Також на втрату пального впливає стан автомобіля. Протікання, поломки в двигуні, перевантаження, використання неякісного бензину та паливно-мастильних матеріалів – проаналізуйте всі ці дані та знайдіть причини, через які ваш автомобіль споживає більше, ніж зазвичай.

Ціни на бензин не зупиняються, а тільки зростають вгору. Тому вміти економити на пальному – приємна та корисна звичка. Мінімізувати споживання палива можна, просто дотримуючись простого правила оптимізації швидкості, а також підтримуючи свій автомобіль у належному стані. Тим більше, тримаючись у діапазоні даної швидкості, ви практично ніколи не порушите Правила дорожнього руху щодо обмежень швидкості.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!